Matroser paa Freya

Hei Bloggen …  Bente og Dag her !!!

Hvor ofte har vi ikke tenkt … å eia var vi der! Nå var T & Ø der, og vi kunne ikke la muligheten gå fra oss! Stillehavet … Tahiti og palmesus på øde øyer. Glemt var en svært lang flyreise over halve kloden med mellomlandinger i London og Los Angeles da vi satte foten på Tahitisk jord sent på kvelden 21.7. Det var varmt! Allerede neste dag traff vi T & Ø i havna. De hadde ankommet Papeete samme morgen fordi de ønsket å være ute i god tid for å rydde før vi ankom, men Tina hadde bommet på et døgn, så overraskelsen var stor når vi stod der på brygga og kikka på båten, for den var det noe kjent med J. Gleden over møtet var derimot STOR for oss alle. Det blei hotelldusj for T&Ø, overrekkelse av gaver ( Kaviar, makrell i tomat, Freia sjokolade, fiskeutstyr +++++ ) fra Norge, … og vaskemaskinen i leiligheten vår kom godt med. Den gikk i ett … til vi mønstret på. Vi forlot Papeete i strålende sol 24.7.. Delfinene ønsket oss velkommen i passasjen ut fra havna, og vi satte kurs for øya Moorea vest for Tahiti. For fulle seil blei det en myk overfart, men noen sushifangst blei det ikke. Vi koste oss allerede. Vi hadde sett oss ut en lagune nord på øya ved Cook Bay (på østsiden av bukta). Utsikten til høye fjell (1200m) innenfor og havet utenfor var fantastisk. Vi har etter hvert forflyttet oss etappevis sydover på øya med nye pass (inngang forbi revene) og nye laguner. Vi opplever å ha «all inclusive» på Freya med nypresset kaffe, hjemmebakt brød, kreative middagsretter og opplevelser som har stått i kø. Så langt har Murphy holdt seg langt unna.
En kveld opplevde vi en stor meteor med lang brennende hale. Vi så en rekke større og mindre eksplosjoner før meteoren til slutt brant opp og endte sine dager i Stillehavet. Det hele varte i mer enn ett minutt. Både flott og litt skremmende fordi det virket så nært. Vi har hatt flere hvalopplevelser på trygg avstand og tatt bilde av flere, men 1.8. var vi på en fisketur med jolla ( 9 fot ) utenfor revet da vi fikk en støkk alle sammen. Opp av havet 40 m unna kom en kjempe på nær 20 meter (knølhval). Den viste hele ryggtavla og svømte rolig før den bestemte seg for å gå ned igjen. Den viftet med hele halen før den forsvant, men vi hadde det travelt med å starte motoren for å sikre avstand.

Å snorkle på innsiden av revet har vært en fargerik opplevelse. Koraller og fisk i mange farger og størrelser. Havskilpadder har vært jevnlig på besøk, det samme kan vi si om en rekke rokker (piggrokker og flekkrokker) som vi har sett mange av rundt båten hver dag. Vi begynner å venne oss til at de faktisk er der! Det samme gjelder revhai på 1 – 2 meter. Vi setter vår lit til at de finner maten et annet sted. Rett ved der vi nå ligger, kalles plassen «Stingray world». På en tur med jolla besøkte vi plassen, og det blei et ordentlig sirkus. Flere kastet fiskeavfall i vannet, og det var stingrays og hai i alle retninger. T&Ø kunne ikke drøye lenge før de hoppet i vannet fra jolla og fikk raskt besøk av de silkemyke rokkene. Når en av dem ville slikke fingeren til Ø, syntes selv han det blei en drøy opplevelse. B&D har utsatt denne opplevelsen …
En kveld vi friterte scampi til kvelds i båten tok vi vare på skrellet og tenkte det kunne være kjekt å ha til agn eller «foring». Skallet blei forseglet i pose med glidelås, lagt i ny pose og bundet fast i et tau på utsiden av båten 15 cm over vannet (for de begynte jo å lukte etter hvert). Samme kveld hørte vi et stort plask i bakkant av båten. Da vi skulle sjekke posen, var den søkk borte …., så var de ikke helt mette disse haiene likevel.
Ellers nyter vi dagene og lever i takt med lyset. Det blir tidlig kveld og tidlig morgen. Solnedgangene og soloppgangene er i seg selv et eventyr. Jo, vi har opplevd mye … lange strender med palmer som henger utover, slakk line mellom palmer på stranda, morgenbad fra båten, og vi har heldigvis en uke igjen på Freya.

Bente og Dag
Matroser på Freya

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMGP7384

IMGP7454

IMGP7448

IMGP7478

IMGP8092

IMGP7561

DSC_0314

IMGP7987IMGP7644

IMGP7696 IMGP7707 IMGP7735 IMGP7736 IMGP7741 IMGP7795 IMGP7799 IMGP7806 IMGP7812 IMGP7831 IMGP7854 IMGP7890 IMGP7894 IMGP7905

IMGP8493IMGP7919 IMGP7932 IMGP7941 IMGP7959 IMGP7961

IMGP7564

IMGP8047

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMGP8031

OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMGP8053 IMGP8054   IMGP8129 IMGP8133      IMGP8204 IMGP8227 IMGP8266 IMGP8360 IMGP8361

IMGP8095

IMGP8180

IMGP8153

IMGP8157

IMGP8162

IMGP8185

Reklame

6 tanker om “Matroser paa Freya

 1. Fantastisk å lese og se alle bildene ! Dette må dere holde kåseri om i Kirkeparken seniorforum utpå vinteren en gang ! NYT resten av turen ! Klem fra
  Tone BB
  PS Synd at «barna» gikk glipp av den FANTASTISKE bursdagsfesten deres !!! …

  Liker

 2. Hei igjen ! «Barna» var et meget dumt uttrykk ! HAVSEILERE er IKKE barn !!! Ta godt vare på 60-åringene om bord !
  Klem fra
  Tone BB

  Liker

 3. Takk for flott blogginnlegg ! Her er det mengder av lovord til matrosene sin tekst og fotokavalkade. Vi tenkjer på dykk alle og håpar de har det fint:-)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s