New Zealand

Då har me omsider komme fram til New Zealand. Det er ganske surrealistisk at me har segla så langt denne sesongen. No har triptellaren runda 8600 nautiske mil sidan me kjøpte båten. Ganske respektabelt synest me.

Det var kaldt, vått og surt då me segla inn i Bay of Islands. Nesten som å kome heim med andre ord. Heldigvis er det varmeovn ombord, så me fekk varmen i oss ganske fort. Insjekk har gått fint, dei måtte gasse båten vår for insekt, noko me synest er heilt greitt. Blindpassasjerane har vore ombord lenge nok.

Turen ned var, sett i ettertid, ikkje så værst. Det byrja dårleg med  sterk vind  og store bølger ut frå Fiji, der me mista ei dieselkanne overbord. To dagar med sterk motvind og store bølger midtvegs, der me bevega oss 50 nautiske mot mål på 48 timar. Det gjorde oss litt motlause. . Etter det var det tilnærma vindstille i fem dagar, men  med motor så køyrde me mot mål i det minste. Me har køyrt fleire timar med motor på denne overfarten enn frå Mexico til Fiji! Slutten av turen var meir segling, og me kom fram til Opua i grevens tid med kuling i ryggen.

DSC00563DSC00571DSC00562

Me kryssa 15 breddegrader frå Fiji til Opua, noko me merka godt på temperaturen. Det gjekk frå knapt shorts til stilongs og solide seglklede. Natta vart også kald og me måtte pakke oss godt inn i fleecepledd for å halde varmen. Merkar at det er ei stund sidan me har vore i «kulda».

DSC00602DSC00611

Det vart fiska på denne overfarten og. Me fekk ganske fort ein fin Mahi Mahi som gav måltid for tre- fire dagar. Fisketaco var på menyem og smakte himmelsk. Etter fyrste fisken fann Tina ut at ho ville få opp neste fisk sidan det til no berre har vore eg som har hatt den gleda. Som sagt så gjort, neste fisk som beit på var Tina sin. Det skreik godt i snella og Tina tok opp kampen, etter gode 15 minutt hadde SuperTina fått fisken inn til båten, og eg kleppa med stø hand. Og for ein fisk! Big Eye tuna på omlag 25 kg. Ikkje værst som fyrste sydhavsfisk.

DSC00584DSC00599

Det vart Sushi i lange baner, og det vert nok fisk på menyen i nokre dagar til. Her i Opua skal me få besøk av Monica, ei god segleveninne av Tina, som tilfeldigvis er i New Zealand no. Me skal segle rundt i Bay of Islands i nokre dagar, det ser me fram til.

Avlutningsvis er nokre bilder av soloppgangar frå turen

DSC00576DSC00580

Reklame

10 tanker om “New Zealand

 1. Fantastisk å følge dere her! Hva gjør dere om natten? Sover begge eller har dere vakter? Må alltid én styre båten?

  Liker

  • Hei! Så hyggelig! Vi kjører vaktskift på 3 timer etter solnedgang.Holder vakt for båter, passer på at kursen er rett og trimmer seil gjennom natta 🙂 Vi styrer veldig sjeldent for hånd, bruker vindror eller autopilot..

   Liker

   • Takk for svar. Så innmari koselig å følge to unge mennesker som følger sin drøm! God seilas videre!!!

    Liker

 2. Det er i aller høyeste grad en respektabel distanse å avlegge på et år…! og for noen seilere (og fiskere!!), kan tenke meg det er et lite sjokk med så mye lavere temperaturer, men da blir overgangen til gamlelandet bare mer behagelig når den tid kommer i desember 🙂 Nyt de neste ukene på Kiwi Island!

  Liker

 3. Saa herlig!!! Godt aa se dere i land 🙂 og viktig med akklimatisering til Gamlelandet 🙂
  Likte godt at SuperTina lyktes i foerste forsoek med aa lande en skikkelig Tuna!! Saa moro 🙂
  Dere er snart aa regne som vegetarianere med fisk og groennsaker paa menyen. 🙂

  Liker

 4. For ein distanse de ha lagt bak dikka, rett og slett imponerande:) Så flott at de e kome fram til NZ, håpe de får eit nydelig opphold der og! Litt kulde ha de berre godt av 😉 Grattis te Tina med flott fangst!

  Liker

 5. Det har vært travelt i det siste, så jeg har glemt å følge med. Idag er det derimot en latskapsfredag, så jeg har tatt meg et jafs eventyr – og herrigud for en flott tur dere har!!

  Jeg var i Bay of Plenty for noen år siden (ok, åtte…), og det var fantastisk! Skal være masse delfiner der (vi så dog bare to) og en flott «hole in the rock» man kan seile igjennom. Vi holdt til i Pahia – så vil dere på land var det veldig trivelig der 🙂

  God tur videre – og takk for at dere oppdaterer oss som lever A4-livet i Norge! 🙂

  Liker

  • Takk for melding, Line! Skikkelig trivelig at du følger med.. Vi haika til Paihia for noen dager siden. Det var da ens ærend for å få tak i litt gass. Seiler opp der i morra. Skal prøve å få med oss litt mer av byen. Alt blir så mye lettere uten en gassflaske på slep 🙂 Håper alt er bra!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s