Ho seiler som en drøm!

Etter at vi ble sjøsatt har vi hatt noen komplikasjoner med motoren. Den første uka var Øyvind for det meste inni motorrommet. Nå og da kom han ut og vi tok en «high five», men ikke lenge etterpå var det på’n igjen. Vi ligger i enden av en ganske trang led hvor det er ustabil vind og veldig mye strøm. Uten motor kommer man derfor ikke langt. Tilslutt var det ikke noe mer tull og vi kunne dra opp ankeret og sette kursen nordover.

Dette var første seilturen og ho bestod med glans. Øyene vi besøkte heter Isla Espiritu Santo og Isla la Partida. De var fulle av liv både over og under vann. Vi møtte på noen venner den ene kvelden og ble med de ut til en øy neste dag for å svømme med sjøløver. Alle seilene ble testa og seilplanen er helt super. Når vinden tar seg opp, legger ho seg litt over, akselererer og toger i vei. Båten er veldig tung og det merkes godt på stabiliteten. Det føles rett og slett veldig bra ut ☺

Den første natta på anker skulle derimot bli alt annet en idyll. Vi fant en koselig liten bukt og ankra opp på rundt 4 meter. Da vi gikk og la oss var det vindstille, flatt vann og ting lå litt strødd på dekk. Rundt midnatt våkna vi av voldsom vind og store bølger som kasta oss rundt i alle retninger. Alle tinga begynte å bevege seg på dekk og vi måtte opp å stormsikre. Tilbake i piggen igjen kjentes det ut som om vi var på vei over nordsjøen. Vi letta når bølgene traff oss forran og rulla rundt når de kom fra siden. Sånn holdt det på helt til kl 9 om morgen. På veien videre neste dag leste vi i en kystguide over område og vi hadde tydeligvis vært offer for et værfenomen kalt, Coromuel. Coromuel’n traff neste natt også, så noe særlig søvn ble det ikke før tredje natta.

Det var deilig med en avkobling fra alle forberdelsene og vi koste oss (stort sett) gløgg. Tilbake i La Paz begynner vi å få en hel del i orden. Vi har blant annet fått tak i en «brukt» redningsflåte, fordi det må til når man skal krysse store hav.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

8 tanker om “Ho seiler som en drøm!

 1. Kjempe flott lesning og fantastiske bilder!
  Det stedet så jo ut som paradis….:)
  Hørtes jo ikke helt bra ut med det plutselige været, men godt det gikk fint.

  Liker

 2. Kjekt å høyre at båten er stødig! Veldig fine bilder, men vi stussar på kva vi ser på bilde nr 5?

  Liker

 3. Flott innlegg med nydelige bilder! Høyres ut som ein fantastisk fin tur de hadde, til tross for nåken lumpne netter! Kjem da ny episode på freya tv snart og kanskje?

  Liker

 4. Hi, Endre was wondering if it was a humpback whale? We also tried to find out what kind of dolphin it was… but we are not sure? Endre also wants to know if you have seen any: sea turtles, sperm whales and killer whales? Endre says hello.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s